6 henkilöä, jotka Yhdysvaltain oikeusministeriö on perinyt rahoittamalla miljoonia dollareita Meksikon huumekartellirahaa kryptovaluutta

Yhdysvaltain oikeusministeriö (DoJ) on syyttänyt kuutta henkilöä väitetysti osallistumisesta rahanpesurenkaaseen kryptovaluutta käyttäen.

Väitetyt huonot toimijat ovat kaikki Kiinan kansalaisia, joihin kuuluvat Jiayu Chen, 46, Jianxing Chen, 40, Tao Liu, 45, Xizhi Li, 45, Jingyuan Li, 47, ja Eric Yong Woo, 43

Oikeudenkäyntiasiakirjojen mukaan, jotka on avattu 15. lokakuuta. Yhdysvaltain Virginian itäisessä käräjäoikeudessa kuusi henkilöä oli osa rikollisryhmää, joka kanavoi miljoonia dollareita, jotka kuului meksikolaisiin huumekartelleihin (mukaan lukien pahamaineinen Sinaloa-kartelli) salausta ja kasinoita käyttäen.

Oikeusministeriön mukaan kuusi on saanut osakseen syytöksiä salaliitosta laittoman rahan pesemiseksi ja salaliitosta kokaiinin jakamiseksi. Yhtä henkilöä, Tao Liu, on myös syytetty salamyhkäisen lainvalvontaviranomaisen lahjonnan yrityksestä väärennetyn passin luomiseksi useille ihmisille. Syytteet johtuvat neljän vuoden tutkinnasta huumekaupasta ja Aasian rahanpesujärjestelmistä Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa, oikeusministeriö sanoi lehdistötiedotteessa .

Salaliitot käyttivät salattuja sosiaalisen median alustoja, kuten Bitcoin Code ja WeChat, yrittääkseen pysyä viestinnässä ja suunnitella laitonta toimintaa. Kuuden rikollisen uskotaan keränneen rahanpesujärjestelmästä noin 30 miljoonaa dollaria, syytteessä todetaan.

Viisi epäiltyistä on jo kiinni, kun taas Jianxing Chen on edelleen vapaana. Yhdysvaltain huumetorjuntaviraston (DEA) erityistoimintaosastosta vastaava erityisagentti Wendy Woolcock sanoi:

„Nämä henkilöt tekivät paljon töitä salatakseen väitetyn rikollisen toimintansa ja lisäohjelmat, joiden avulla huumekartellit pystyivät työntämään myrkkyjä yhteisöihimme ja pesemään laittomia tuottojaan. Näistä ponnisteluista huolimatta he eivät voineet välttää Yhdysvaltain lainvalvontaviranomaisten havaitsemista. DEA pidättää yhdessä kumppaniemme kanssa edelleen tällaisia ​​kansainvälisiä rikollisia ja saattaa ne oikeuden eteen, jotka helpottavat ja hyötyvät julmasta maailmanlaajuisesta huumekaupasta. „

Kuudelle epäillylle määrätään vähintään 10 vuoden vankeusrangaistus, johon voi liittyä elinkautinen vankeusrangaistus.