Cash App voor Commentaar: Joe Rogan Vertelt 200M Luisteraars om Bitcoin te kopen

Cash App betaalt Joe Rogan veel geld om Bitcoin te laten praten volgens zijn gescripte verhaal op zijn meest recente podcast.

Podcaster Joe Rogan gebruikte de eerste paar minuten van een recente aflevering om een advertentie voor zijn sponsor Cash App voor te lezen en om luisteraars te vertellen dat ze Bitcoin moeten kopen.

In Episode 1515 van de Joe Rogan Experience die op 28 juli werd uitgebracht, nam Rogan zijn gebruikelijke toon aan die hij gebruikte om reclamesponsors – inclusief Cash App – aan te sluiten voordat hij enkele serieuze technische punten over Bitcoin (BTC), zoals het stapelen van sats, aan de orde stelde.

Bitcoin is een transformerende digitale valuta die fungeert als een gedecentraliseerd peer-to-peer betalingsnetwerk dat wordt gevoed door zijn gebruikers, zonder centrale autoriteit„, las Rogan voor.

„Ik hou ervan. Ik wou dat het de manier was waarop we valuta uitwisselden, en misschien zal het dat in de toekomst ook zijn. Ga aan boord.“

Wat is een sat Joe?

De podcaster is zich er waarschijnlijk van bewust dat veel van zijn ongeveer 200 miljoen luisteraars (verdrievoudigen de luisteraars van Alyssa Milano volgens de actrice) misschien niet bekend zijn met de term „sats,“ speculeerde over wie Bitcoin schepper Satoshi Nakamoto werkelijk was:

„Ik weet niet eens of dat hun echte naam is. Het is een van die rare dingen waar het internet altijd heeft geprobeerd om erachter te komen wie het is.“

Rogan heeft eerder gezegd dat zijn podcast niet noodzakelijkerwijs advertenties van Crypto Trader nodig heeft, wat (als het waar is) de goedkeuring op zijn minst gedeeltelijk echt maakt.

Het bereiken van beïnvloeders

Cash App, de door Square ontwikkelde betaaldienst, geeft gebruikers sinds 2018 de mogelijkheid om BTC te kopen en te verkopen. Twitter en Square CEO Jack Dorsey heeft echter blijkbaar meer inspanningen geleverd om de dienst te promoten.

Dorsey tweette op 14 juli een foto met het Bitcoin-logo op een Cash App gesponsord NASCAR-voertuig van Darrell „Bubba“ Wallace. Wallace, de enige Afrikaans-Amerikaanse coureur in NASCAR’s topraceserie, werd de laatste maanden veel meer high-profile voor zijn inspanningen om vermeend racisme in de sport te bestrijden.

De sponsoring van App van het contante geld, crypto door keus

Cointelegraph meldde in juni dat Rogan privacy-gerichte browser Brave gebruikt om internetadvertenties en Google tracking te vermijden. De podcaster heeft ook prominente gasten op zijn podcast uit de cryptosfeer gehad, waaronder Bitcoin-stier Andreas Antonopoulos en Elon Musk.