Tyler Winklevoss: Det är dags att köpa BTC

Den senaste stimulansplanen som USA har tagit fram har fått några blandade reaktioner, men enligt Tyler Winklevoss – medgrundare av Gemini Exchange i New York – har rörelsen lett till den främsta miljön för bitcoinköpare.

Tyler Winklevoss: Bitcoin ser ganska bra ut just nu

Vid presstid är bitcoin drygt 9 500 dollar, vilket är en liten nedgång där den stod precis igår. Fortfarande har valutan ökat under de senaste 72 timmarna sedan det tillkännagavs att USA är på väg att godkänna en andra omgång stimulanskontroller för amerikaner som drabbats av spridningen av COVID-19.

Medan pengarna har varit trevliga för många medborgare utan arbete eller lidit ekonomiskt, har flera finansiella experter eller branschledare – som Elon Musk från Tesla och SpaceX-berömmelse – uttömt tanken att skicka sådana checkar till människor och hävdar att de bara skriver ut pengar ut ur luften eftersom stimulansplanen som krävs slutligen leder till inflation och andra ekonomiska problem.

Intressant nog, under frisläppandet av de initiala stimulanspengarna, hävdar många cryptocurrency-utbyten – som Bitcoin Future – att användare kan ha spenderat sina nyfundna kontanter på kryptokurser som bitcoin, eftersom dessa utbyten säger att de såg köp svävande runt eller lika med 1 200 $ vardera, vilket är det belopp som delades ut till de flesta amerikaner som tjänade mindre än 75 000 dollar per år.

Då, såg många bitcoins som hårda finansiella verktyg som potentiellt skulle kunna säkra människors förmögenhet mot inflation och de andra ekonomiska problemen som ledarna hävdade att alltför stora pengar skulle kunna skriva ut, och det ser inte ut som den attityden förändras när som helst snart. Med den inkommande frigöringen av mer potentiella stimulanspengar till lidande amerikaner är tiden rätt för att lägga till bitcoin i sin portfölj enligt Tyler Winklevoss.

I en nyligen Tweet uttalade komitören för utbytet komiskt:

När pengarskrivare går brrr och blåser upp aktiemarknaderna är det dags att bitcoin.

Är fler stimulanspengar rätt idé?

Det känns som om den amerikanska regeringen lägger in så mycket pengar i ekonomin kommer effekterna bara att leda till tillfälliga ökningar i aktier och andra finansiella marknader, men att detta i slutändan är farligt för den nationella ekonomin. Även om detta verkligen är öppet för debatt, är idén som sprids över det ekonomiska utrymmet att bitcoin är ett mer stabilt val .

Man kan emellertid inte glömma att tillgången så frestande som bitcoin kan vara fortfarande relativt sårbar för prissvingningar, och i år har fungerat som ytterligare bevis. Tillgången spenderade initialt den första delen av året med handel över $ 10 000, men senare föll i det höga 3 000 $ -området när coronavirus-pandemin började sin första spridning i mitten av mars. Sedan har det lyckats återfå allt som är förlorat inom några månader, vilket även om det är positivt, fortfarande tyder på tillgångens allmänna skaklighet.